söndag 12 augusti 2012

Leksand Superstars har haft årsstämma!

Denna söndag har varit intressant. Leksands IF spelade träningsmatch mot Växjö och torskade med 0-4 och det säger jag inget om. Växjö var bättre än Leksand som i ärlighetens namn var bleka. Det som hände innan matchen var det intressanta. Som medlem i Leksand Superstars så var jag idag för första gången på deras årsstämma och jag fick för första gången verkligen veta vilken fantastisk klubb för inbördes beundran detta är. Vi var några stycken som var lite undrande kring vissa saker kring det ekonomiska och ett av frågetecknen gällde en minuspost i bokslutet som gällde en kortfristig skuld vid namn "Drömliraren".

"Drömliraren" är något som människor ger bidrag till för att det ska finnas pengar på kontot ifall en spelare som verkligen kan hjälpa Leksands IF blir tillgänglig på marknaden och klubben själv inte har alla de kontanta medlen för att lösa detta. Nu visar det sig att denna post visar ett kraftigt minus och naturligtvis ifrågasattes det hur i hela helvete det kan vara möjligt att en post visar minus där det handlar om ett konto där pengar skänks från privatpersoner och företag. Dessa pengar ska sitta på konton som inte får utnyttjas till annat än det de är avsedda för. Detta var ett av skälen och ett skäl gott som något att åberopa att styrelsen INTE skulle få ansvarsfrihet för det gångna året. Det gick till rösträkning och vi förlorade med siffrorna 11-28 och det är inte så mycket att säga om eftersom omröstningen skedde i en högst demokratisk anda. Det som dock gör mig fruktansvärt mörkrädd är det faktum att 28 personer i Leksand Superstars fullständigt skiter i hur styrelsen handskas med föreningens pengar. Och det kanske inte är så konstigt att vi supportrar till Leksands IF kallas för jävla bönder hos andra supporterklubbar.

Som tur var så blev valet av ny styrelse bra för alla som ingår i den fantastiska klubben för inbördes beundran och naturligtvis önskar jag Tobbe Olsson och övriga styrelsen lycka till i framtiden. Nu är det fullt fokus på laget som gäller och jag hoppas det gäller även för "bönderna".

Det blir massor med hockey i bloggen den närmaste framtiden, men nu lämnar vi detta för att i stället förflytta oss från Boda kyrkby till Furudal (som i och för sig också är ett hockeynäste). Utanför Furudal ligger Ore kyrka som stod färdig 1873. Altaruppsatsen från 1706 dominerar kyrkans interiör. Tidigare fanns en medeltidskyrka som rivits och därifrån är altaruppsatsen samt de äldre inventarierna hämtade. Kyrkan som är rymlig har runt 1000 bänkplatser. Ovanför dopaltaret är Mariaskåpet placerat. Det är ett svenskt arbete från omkring 1520.

Runt 1670 tillverkade tysken Simon hack dopfunten. Det finns tre medeltida träskulpturer som föreställer S:t Erik, skägglös i rustning och med riksäpplet i handen. Ett helgon som troligtvis föreställer S:ta Birgittas dotter Katarina samt S:t Kristoffer som bär Jesusbarnet på sin axel. Predikstolens tak härstammar från den gamla kyrka, men själva predikstolen gjordes färdigt samtidigt som den nya kyrkan byggdes.
Texten är hämtad från boken Våra Kyrkor som utgavs på Klarkullens Förlag och vill man läsa mer om kyrkan i Ore så läser man på sid 279.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar